понеділок, 02 серпня 2021 20:24

Чаус має два статуси одночасно - адвокат розкрив подробиці справ

Чаус має два статуси одночасно - адвокат розкрив подробиці справ
Микола Чаус не є затриманим. Фото: з відкритих джерел

Екссуддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус має два статуси – підозрюваного у справі, яку розслідує НАБУ щодо ймовірного хабаря, і потерпілого у справі щодо його викрадення, яку розслідує СБУ. Таку заяву зробив адвокат Чауса Ростислав Кравець.

"У Миколи Чауса наразі два статуси: перший – він підозрюваний у справі НАБУ, другий – він потерпілий у справі про його викрадення. Наразі він не є затриманим. Вже підготовили клопотання до Офісу генпрокурора про зміну підслідності справи, яка знаходиться у НАБУ. На його переконання, цю справу має розглядати будь-який інший правоохоронний орган, не тільки СБУ", – заявив юрист.

Кравець нагадав, що нещодавно особисто зустрічався з Чаусом. "Знайшов сам, і СБУ надало мені можливість поспілкуватися з підзахисним. Спілкувалися необмежено по часу, стільки, скільки мені було потрібно. Я обговорив з ним усі питання, єдине – це було у присутності співробітника СБУ. Вигляд у нього дійсно, м'яко кажучи, втомлений, і йому наразі надають професійну медичну допомогу, яка, на мій погляд, необхідна. Чаусу зробили аналізи, результати яких покажуть, зокрема, чи давали йому якісь препарати. Об'єктивно, я навіть здивувався, що все-таки СБУ взяло його під захист, а не залишило його у тій ситуації, у якій він знаходився", – сказав Кравець.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Шляху до Ради більше не буде": чому розпадається "Голос"

Адвокат зазначив, що не знає, як екссуддя потрапив у Молдову, але обговорили те, як він потрапив в Україну. "Як Чаус опинився на території України – я не можу цього зараз сказати. Коли – теж не можу сказати", – сказав він.

30 липня в одному із сіл на півдні Вінницької області знайшли екссуддю Дніпровського суду Києва Миколу Чауса.

Його привезли до Києва сили СБУ, де у них намагалися відбити екссуддю детективи НАБУ.

У серпні 2016 року Чауса затримали при отриманні хабаря в $150 тис. Заарештувати його не змогли, оскільки Верховна Рада не дала на це дозвіл. Потім Чаус зник.

У квітні його викрали в Кишиневі. Перед цим суд розблокував його екстрадицію в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Чаус має два статуси одночасно - адвокат розкрив подробиці справ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі