четвер, 19 квітня 2007 12:28

Частина депутатів від опозиції відмовилася здавати мандати

Частина депутатів від опозиції відмовилася здавати мандати
Деякі депутати від БЮТ та "Нашої України" відмовилися писати заяви про складання депутатських повноважень, пише "Коммерсант-Україна".

"Я точно знаю, що крім мене ніяких заяв не писали ще багато людей. А Юлія Володимирівна останнім часом стала робити такі заяви, що її стає жалко", – каже бютівець Олексій Данілов.

Його колега по фракції Дмитро Видрін також не писав подібної заяви.

Крім того, всі члени Народного руху, які входять у фракцію НУ, а це 13 людей, відмовилися здавати мандати, пише видання, з посиланням на народного депутата Леся Танюка.

На його думку, писати зараз будь-які заяви – це означає визнати легітимність парламенту. Танюк вважає, що в НУ не врахували багатьох юридичних деталей.

"З`їзд буде визнаний нелегітимним. Адже згідно із законом йому повинні передувати з`їзди кожної з партій. Будь-який Лавринович (міністр юстиції.–Ъ) завтра скаже, що це були просто збори людей", – каже Танюк.

"Комерсант" стверджує, що у розпорядженні редакції опинився документ – аналітична записка, підготовлена для лідера НУ В"ячеслава Кириленка. В ній приводиться юридичне обґрунтування такого кроку з боку депутатів і можливі ризики, які можуть виникнути після складення депутатами своїх повноважень.

Перелік цих ризиків і загроз, стверджує видання, займає три чверті всього документа. Перш за все автори документа самі визнають, що їхня юридична аргументація небездоганна і називають слабкі місця, якими скористаються їхні опоненти.

В записці указується, що провести таку масштабну операцію зі складення депутатських мандатів буде вельми складно. Зокрема, потрібно враховувати "суб`єктивний чинник".

Нагадаємо, влітку 2006 року, коли подібний план вже у опозиції вже був (він з`явився після того, як не вдалося створити коаліцію в складі НУ, БЮТ і Соцпартії) "суб`єктивним чинником" опинилося просте небажання частини депутатів писати заяви і позбавлятися депутатських привілеїв.


Зараз ви читаєте новину «Частина депутатів від опозиції відмовилася здавати мандати». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі