середа, 09 квітня 2008 11:42

Бжезінський: Саміт НАТО в Бухаресті - перемога України

Україна і Грузія перетнули "рубікон" щодо вступу в НАТО, а рішення Альянсу щодо них є "стратегічною перемогою і лише тактичною відстрочкою".

Таку заяву з приводу останнього саміту НАТО оприлюднив експерт з питань України, консультант центру стратегічних досліджень у Вашингтоні і колишній радник президента Картера Збігнєв Бжезінський.

Аналітик говорить, що найголовнішим рішенням Бухарестського саміту стало те, що Альянс узяв зобов"язання щодо вступу України і Грузії, а це, за його словами, абсолютно новий етап у відносинах України з Альянсом.

Бжезінський неодноразово підкреслював, що демократична, стабільна Україна грає позитивну роль для Росії. Оглядач говорить, що це повинні зрозуміти в Кремлі.

"Україна, яка все більше залучається до світової спільноти, зокрема, в євроатлантичне співтовариство - це Україна, яка підсилює подібний процес в Росії. Демократична, сильна Україна - це позитивний вплив на свого північного сусіда", - стверджує він.

За матеріалами: Українська служба Бі-Бі-Сі.

Зараз ви читаєте новину «Бжезінський: Саміт НАТО в Бухаресті - перемога України». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі