четвер, 26 серпня 2010 15:21

Бютівець попросив у Литвина захисту від СБУ

Бютівець попросив у Литвина захисту від СБУ

БЮТівець Андрій Сенченко просить спікера Володимира Литвина втрутитися в питання припинення політичних переслідувань.

Про це йдеться у відкритому листі депутата спікеру, який оприлюднила прес-служба БЮТ.

"Шановний Володимире Михайловичу. Я, як народний депутат України, прошу вашого особистого втручання в питання припинення політичних переслідувань, відновлення законності в нашій країні і покарання винних", - зазначив він.

Сенченко звертається до Литвина "з приводу безпрецедентного беззаконня, що вчинили працівники прокуратури та СБУ по відношенню до народних депутатів, які представляють опозиційні сили".

Зокрема, за словами депутата, 11 серпня 2010 року, приблизно о 10:40 "невстановлені озброєні особи у цивільному одязі, разом з озброєними автоматами та пістолетами особами у масках, одягненими у спецодяг з нашивками "СБУ", кількістю понад 30 чоловік", незаконно захопили будівлю у Сімферополі", яка належить йому та родині депутата Сергія Веліжанського.

"Під час незаконного обшуку вказана група осіб оглядала та вилучала документи і комп'ютерні носії інформації", - стверджує БЮТівець.

"Під час незаконного обшуку будівлі, вилучення документів і майна мене особисто із застосуванням фізичної сили не допускали в приміщення, де здійснювався обшук...Ніяких процесуальних документів за наслідками незаконного обшуку мені пред'явлено не було", - зазначив Сенченко.

За його словами, "викладені факти свідчать про грубе порушення працівниками прокуратури та СБУ чинного законодавства", зокрема низки статей Кримінального кодексу.

Зараз ви читаєте новину «Бютівець попросив у Литвина захисту від СБУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі