понеділок, 16 серпня 2010 15:22

БЮТівець розкрив рецепт захисту свободи слова

БЮТівець розкрив рецепт захисту свободи слова

Партія "За Україну!" разом з іншими опозиційними силами буде ініціювати спеціальне засідання Верховної Ради щодо питань свободи слова в Україні.

Про це заявив "нунсівець" В'ячеслав Кириленко, повідомляє прес-служба партії.

За його словами, на це засідання парламенту мають бути запрошенні представники міжнародних громадських організацій, які опікуються проблемами свободи слова.

Депутат також наголосив, що останні події, "пов'язані із знищенням трьох незалежних телеканалів, зникненням журналістів, погрозами представникам мас-медіа засвідчують - влада продовжує фронтальний наступ на останній форпост української демократії - незалежні ЗМІ".

"Опозиційні сили мають хоча б у цьому питанні знайти спільні знаменники, і об'єднатися навколо питань захисту свободи слова", - сказав Кириленко.

В позачерговому засіданні має намір взяти участь і фракція БЮТ. За словами депутата Володимира Бондаренка, його політична сила обов'язково прийде на таке засідання.

"Нам дуже важлива позиція кожної політичної сили з цього питання. Цікаво, чи прийдуть на засідання комуністи та "литвинівці". Якщо так, то може набратися необхідна кількість депутатів. Хай кожен показує свою позицію", - підкреслив парламентар в коментарі Gazeta.ua

"Ми давно висловлювали тривогу і говорили про те, що сьогодні наростає напруга в стосунках нинішньої влади і ЗМІ. До тих, хто мають сміливість сказати правдиве слово, будуть застосовувати методи фізичного зникнення. Можливо, і знищення. Не дай Бог, будуть вбивства. Бо ми бачимо яскравий приклад Росії. А сьогоднішня наша влада іде по її слідах", - зауважив Бондаренко.

Депутат наголосив, що раніше російські журналісти через утиски тікали в Україні.

"Там не було ніякої свободи слова. Тепер я не знаю, куди далі побіжать ті ж Кісельов із Шустером, якщо будуть говорити правду. Хоча, скоріш за все, вони не будуть цього робити", - додав парламентар.

За словами "бютівця", захистити свободу слова в Україні можна тільки спільними діями всіх представників медіа.

Раніше представник популярного каналіу зверталися до Віктора Януковича з листом з приводу питання свободи слова. Однак лист залишився без відповіді.

Нагадаємо, що вперше за тривалий час США висловили занепокоєння щодо ситуації зі свободою слова в Україні.

Зараз ви читаєте новину «БЮТівець розкрив рецепт захисту свободи слова». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі