понеділок, 11 січня 2010 14:51

БЮТ збирає на середу позачергову Раду

БЮТ збирає на середу позачергову Раду
БЮТ ініціює позачергове засідання Верховної Ради 13 січня для ухвалення законопроекту про заборону голосувати вдома без документального підтвердження.

Про це йдеться в заяві фракції БЮТ, оприлюдненій прес-службою блоку.

"Підконтрольна Партії регіонів більшість у Центральній виборчій комісії 4 січня цього року прийняла рішення про порядок голосування на дому та внесення виборців до списків для голосування в день виборів, яке суперечить демократичним нормам проведення виборів", - йдеться в заяві.

"Таким чином, наближені до ПР члени ЦВК фактично відкрили необмежені можливості для застосування масових фальсифікацій під час виборів президента", - стверджується в ній.

На думку БЮТівців, "прийняття подібних рішень не залишає жодних сумнівів: оточення Віктора Януковича не вірить у перемогу свого кандидата на чесних і прозорих виборах".

"Саме тому в останні дні перед виборами Янукович та його соратники мобілізували усі сили для того, щоб організувати справжній "бліцкриг" проти проведення виборів президента України за демократичними принципами", - заявляє фракція БЮТ.

"Партія регіонів та їхні слухняні функціонери роблять все, щоб створити умови для застосування своїх старих, перевірених методів: "каруселів", "печеньок" та інших "ноу-хау", які Партія регіонів активно використовувала у 2004 році", - додає вона.

Як сказано в заяві, "всупереч законодавству та Конституції України ПР намагається реанімувати "ківаловські" методи роботи ЦВК".

"Підконтрольний Партії регіонів екс-голова Вищого адміністративного суду України (Олександр) Пасенюк, грубо порушуючи закон про судоустрій України, фактично узурпував владу у цій інституції", - стверджує БЮТ.

"Головним свідченням того, що Партія регіонів готується до незаконного захоплення влади, є їхні наміри провести у столиці України масові акції, про що вони подали заявку до Київської міської державної адміністрації", - додають соратники Тимошенко.

За їхніми словами, "що б не заявляв Янукович у своїх передвиборчих виступах, він особисто та його спільники готують реванш 2004 року, і для досягнення цієї мети вони не зупиняться ні перед чим".

"Ми не дозволимо повернути Україну до хаосу беззаконня та життя за законами кримінального світу. Україна - демократична країна, з вільним суспільством", - заявляє фракція БЮТ.

"Ми віримо, що усі свідомі політичні сили українського парламенту підтримають ініціативу нашої фракції і Верховна Рада прийме закон, який забезпечить проведення виборів на засадах рівності, прозорості та справедливості", - заявляють бютівці.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ збирає на середу позачергову Раду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

9

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі