четвер, 02 жовтня 2008 09:38

БЮТ вимагає викликати до суду всіх членів НУ-НС

БЮТ вимагає викликати до суду всіх членів НУ-НС
Блок Юлії Тимошенко оскаржив в суді рішення фракції блоку "Наша Україна - Народна самооборона" про вихід з парламентської коаліції.

Автор заяви - народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв - зажадав викликати до суду в якості свідків всіх членів фракції НУНС, щоб з"ясувати під присягою, хто особисто був присутній при ухваленні цього рішення.

Соболєвстверджує, що засідання фракції, на якому було ухвалено дане рішення, проходило з порушеннями, а вказані в протоколі дані про те, що за вихід з коаліції проголосували 39 з 54 присутніх депутатів, не відповідають дійсності.

Сергій Соболєв відзначає, що до "присутніх на засіданні" членів фракції НУНС були зараховані депутати, що голосували в телефонному режимі. "Ким і коли проводилося таке опитування, і які його результати, достовірно невідомо. Крім того, такий порядок голосування не передбачений чинним законодавством, а тому в протокол засідання фракції були внесені свідомо недостовірні дані", - аргументує свою позицію Соболєв.

Таким чином, на думку депутата, коаліція демократичних сил припинила своє існування в результаті неправомірних дій глави фракції НУНС Вячеслава Кириленка і голови Верховної Ради Арсенія Яценюка.

"Їх дії безпосередньо зачіпають права позивача (народного депутата Соболєва), оскільки в даний час він позбавлений можливості ефективно працювати у складі коаліції у Верховній Раді", - мовиться в позовній заяві. Позивач просить суд визнати незаконним рішення фракції НУНС про вихід з коаліції, підписане Вячеславом Кириленком, а також визнати протиправними дії Арсенія Яценюка, який заявив на пленарному засіданні Верховної Ради про припинення існування коаліції демократичних сил.

У разі задоволення позову у БЮТ з"явилася б можливість поставити під сумнів законність вірогідного указу Президента про розпуск Верховної Ради. Проте джерела "Комерсант-Україна" в БЮТ відзначають, що, окрім самої позовної вимоги, особливе значення має пропозицію позивача щодо ходу розгляду позову.

"В порядку підготовки справи до розгляду прошу викликати на судовий розгляд свідків - всіх членів депутатської фракції "Наша Україна - Народна самооборона" - для дачі пояснень щодо голосування на засіданні фракції 2 вересня 2008 року", - мовиться в позовній заяві Соболєва.

За словами одного зі співрозмовників видання, такий розгляд дозволив би "створити піар-ефект" і довести, що БЮТ намагається зберегти більшість в колишньому складі.

"Коммерсант-Україна"
Зараз ви читаєте новину «БЮТ вимагає викликати до суду всіх членів НУ-НС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі