середа, 24 вересня 2008 10:38

БЮТ: Ющенко більше не допоможе Семенюк

Звільнення "соціаліста" Валентини Семенюк-Cамсоненко з поста голови Фонду держмайна гальмував особисто Президент Віктор Ющенко.

Таку думку висловив народний депутат від БЮТ Сергій Соболєв.

"Питання про її звільнення не раз піднімалося в парламенті, але завжди не вистачало голосів. Але думаю, що це буде однією з головних умов при утворенні нового складу коаліції, причому в будь-якому форматі", - сказав політик.

Кажучи про те, чи прискорить рішення спеціальної контрольної комісії ВР з питань приватизації про упередженість керівництва Фонду процес звільнення Валентини Семенюк-Самсоненко, Сергій Соболєв відзначив, що всі попередні порушення, які були відмічені, на це не вплинули.

"Валентина Семенюк-Самсоненко провалила виконання всіх планів з приватизації, під її керівництвом ФДМ сприяв розбазарюванню майна, була безліч порушень в її діях, але не було політичної волі, безпосередньо сам Президент прикривав її. А зараз буде видно. Її звільнення залежатиме від складу коаліції або від нових виборів, залежно від того, як складеться ситуація", - відзначив співрозмовник ІМК.

Нагадаємо, Спеціальна контрольна комісія ВР з питань приватизації не виявила порушень умов виконання договору купівлі-продажу ВАТ "Криворіжсталь".

Комісія безпосередньо на підприємстві вивчала питання виконання умов договору і заслуховувала інформацію із цього приводу відповідних відомств. За результатами перевірки порушень умов виконання договору не встановлено.

Комісія ВР, зокрема, вирішила, що "контроль за виконанням покупцем умов договору купівлі-продажу пакету акцій ВАТ "Криворіжсталь" Фонд держмайна здійснював необ"єктивно і упереджено".

На думку народних депутатів, Фонду держмайна необхідно "забезпечувати плідну, конструктивну співпрацю і взаємодіяти з покупцями під час виконання умов договорів купівлі-продажу об"єктів приватизації для запобігання виникненню конфліктів, які погіршують інвестиційний імідж держави і зменшують капіталізацію суб"єктів господарювання".

Актом поточної перевірки виконання умов договору купівлі-продажу пакету акцій ВАТ "Криворіжсталь", проведеною Фондом державного майна України з 24 по 28 березня 2008 р., зафіксовано, що з 57 пунктів умов договору не виконані 4 (по двох умови договору не виконані, а по двох - виконані з недотриманням терміну). Проте з цими висновками Фонду держмайна не погодився покупець.

ІнтерМедіа консалтинг.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ: Ющенко більше не допоможе Семенюк ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі