пʼятниця, 25 липня 2008 11:31

БЮТ стурбований затягуванням ЄС із наданням Україні перспектив членства

БЮТ стурбований затягуванням ЄС із наданням Україні перспектив членства
Депутат Верховної ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко, заступник голови комітету з євроінтеграції Сергій Шевчук стурбований тим, що Європейський Союз зволікає із чіткою відповіддю про можливі перспективи вступу України в ЄС.

Про це він сказав в інтерв"ю газеті "Экономические известия".

Шевчук допускає, що пропозиція Україні східноєвропейського партнерства може стати способом відхреститися від неї.

"Спочатку нам пропонують європейську політику сусідства, але цей період рано або пізно повинен завершитися, зараз нам говорять, щоб ми створювали такий собі східний Європарламент, куди б увійшли парламенти Білорусі, Молдови, України й республік Кавказу, що однозначно нам невигідно", - сказав він.

При цьому Шевчук зазначає, що рівень розвитку демократії й вплив на геополітичні процеси України відрізняються від сусідніх країн.

"Швидше за все, Європа боїться політичних термінів, боїться конкретизації статті Римського договору, де сказано, що будь-яка європейська держава потенційно може стати членом ЄС", - вважає депутат.

Шевчук побоюється, що Європа пропонує Україні шлях Туреччини, яка є членом НАТО, але абсолютно невідомо, коли стане членом ЄС.

При цьому він зазначає, що, можливо, Україні треба проаналізувати досвід країн, які не входять у Євросоюз, але виглядають не гірше, а іноді й могутніше країн ЄС.

Зокрема, Шевчук називає серед таких країн Норвегію.

Як повідомлялося раніше, ЄС вирішив назвати нову посилену угоду з Україною угодою про асоціацію.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ стурбований затягуванням ЄС із наданням Україні перспектив членства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі