четвер, 13 січня 2011 19:32

БЮТ розкритикував проект виплат при народженні дітей від Януковича

БЮТ розкритикував проект виплат при народженні дітей від Януковича

Депутат Верховної Ради України, прем'єр-міністр опозиційного уряду, заступник голови фракції БЮТ-Батьківщина Сергій Соболєв розкритикував законопроект Президента Віктора Януковича про встановлення нових розмірів виплат при народженні дітей за збільшення термінів цих виплат.

Зокрема, на засіданні опозиційного уряду Соболєв зазначив, що незважаючи на те, що цим законопроектом (№ 7521) передбачається збільшення розміру виплат при народженні першої, другої, третьої і наступних дітей, розмір виплат у 2011 році скоротиться на 200-700 гривень в залежності від кількості дітей за рахунок збільшення терміну виплат цієї допомоги в повному розмірі.

Депутат зазначив, що чинне законодавство передбачає, що допомога в повному обсязі повинна бути виплачена протягом 12 місяців, тоді як законопроект Януковича передбачає збільшення цього терміну до 60 місяців.

"Реально кожна родина втратить від 200 до 700 гривень залежно від того, це 1 або 3 дитини, вже в цьому році", - зазначив Соболєв.

Матері-одиначки, за його словами, також отримають на 200-500 гривень менше у разі прийняття цього законопроекту.

Нагадаємо, 28 грудня 2010 року Президент Віктор Янукович запропонував Верховній Раді встановити виплати при народженні першої дитини в розмірі 30 прожиткових мінімумів для дітей до 6 років, другої - 60, третьої і наступних - по 120. Відповідно до законопроекту, одноразова виплата допомоги становить 10 прожиткових мінімумів, а решта суми допомоги на першу дитину виплачується рівними частинами протягом 2 років, другої дитини - 3 років, третьої і наступних - протягом 6 років.

Відповідно до нинішнього законодавства, виплати при народженні першої, другої, третьої і наступних дітей складають 12 240, 25 тисяч і 50 тисяч гривень відповідно. Сума одноразової виплати відразу після народження першої, другої, третьої і наступних дітей становить 4,8 тисяч, 4840 і 5 тисяч гривень відповідно, а решта суми виплачується протягом 12, 24 і 36 місяців відповідно після народження дитини.

Корреспондент

Зараз ви читаєте новину «БЮТ розкритикував проект виплат при народженні дітей від Януковича». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі