четвер, 12 червня 2008 10:08

Бут: "Луценко прямо дав мені зрозуміти - можеш іти з коаліції"

Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Бут не вважає зрадництвом свій вихід з коаліції.

Про це він сказав в інтерв"ю інтернет-виданню "Українська правда".

"Я не вважаю, що вчинив зраду", - сказав він.

Пояснюючи мотиви свого виходу з коаліції парламентарій зазначив, що зробив це через протиріччя, які існують у коаліції, невиконання коаліційної угоди і політику більшості, яка суперечить політиці Президента Віктора Ющенка.

"Протиріччя всередині коаліції зайшли так глибоко, що дії парламентської більшості просто відверто йшли в розріз із курсом Президента та на шкоду країні", - сказав він.

Бут підкреслює, що Блок Юлії Тимошенко зайняв домінуючу позицію в коаліції і нав"язує депутатам свою точку зору буквально з усіх питань.

"Мене обурило блокування трибуни, щоб не дати можливість Президентові виступити зі щорічним зверненням. Вся коаліція до цього причетна: БЮТ блокував, НУНС пасивно спостерігав за цим, не давши оцінки тому, що відбувалося", - сказав він.

Разом з тим депутат зазначив, що не розділяє і позицію лідера "Народної Самооборони" міністра внутрішніх справ Юрія Луценка (саме за квотою "Народної Самооборони" Бут став депутатом), що, з його слів також суперечить політиці Президента.

"Луценко прямо дав мені зрозуміти - можеш іти з "Народної Самооборони" і з коаліції", - сказав він.

Бут вважає, що Луценко і коаліція, яку було створено під патронатом Ющенка, повинна шанобливо ставитися до голови держави і враховувати його думки.

Бут прогнозує, що члени його фракції і далі виходитимуть з коаліції.

Громадське об"єднання "Народна Самооборона" вважає, що рішення депутата Ради Юрія Бута про вихід з коаліції куплене.

Прем"єр-міністр Юлія Тимошенко, яка є лідером блоку свого імені, називає провокацією заяви двох депутатів про вихід з коаліції.

6 червня депутати Ради Ігор Рибаков (фракція Блоку Юлії Тимошенко) і Юрій Бут (фракція НУНС) повідомили про рішення вийти зі складу коаліції.

Таким чином, зараз до коаліції входять 225 депутатів.

Парламентська більшість повинна нараховувати мінімум 226 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Бут: "Луценко прямо дав мені зрозуміти - можеш іти з коаліції"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі