вівторок, 02 грудня 2008 11:16

БЮТ пропонує втричі урізати утримання Ради

БЮТ пропонує ухвалити закон про скорочення видатків на утримання Верховної Ради на третину, що дозволить зекономити 180 мільйонів гривень.

Про це під час виступу в парламенті заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"В умовах кризи об"єктивно набуло актуальності питання наших пільг та утримання Верховної Ради. Тож давайте без зайвої політичної тріскотні приймемо нарешті відповідний закон", - зауважив депутат.

"На третину пропонується скоротити видатки на себе улюблених. Таким чином ми зекономимо в держбюджеті 180 мільйонів гривень", - додав Кириленко.

За його словами, усього до розгляду в Верховній Раді підготовлено "понад 50 антикризових як депутатських, так і урядових законопроектів". "По-розумному, колеги, це тиждень роботи. Тому давайте його не згаємо", - закликав депутат.

Кириленко закликав депутатів "негайно об"єднуватися, брати відповідальність і починати працювати". "Для початку давайте зробимо те, що можемо зробити тільки ми", - додав він.

Депутат відзначив "колапс у банківській системі": "Нацбанк розгублений... А кому він підзвітний? Верховній Раді, а це значить - нікому в нинішніх умовах. Тому і маємо такий результат".

"А ми (в цей час) на канікулах! Саме нам треба негайно приймати рішення і виводити зі стагнації грошово-кредитну систему країни. Для цього у нас є відповідний комітет. Давайте негайно рішучі пропозиції", - запропонував Кириленко.

Крім того, за його словами, "криза засвідчила, що в Україні є величезна кадрова проблема". "На усіх рівнях державної вертикалі вкрай потрібні люди, які в цих умовах повинні не просто працювати, а давати ефективний результат", - зазначив депутат.

"Треба з кожної політичної сили делегувати кращих менеджерів у владу. У нас зараз єдиний прапор – український", - наголосив він.

"Третя проблема – безробіття. Експерти порахували, що збільшення безробітних на 1% дає 6% злочинності. Скільки будемо говорити про нашу дозвільну систему, та вона у нас заборонна. Десять років розмов, а апарат все зростає. Та від кого це залежить?", - обурився депутат.

"У нас є відповідний комітет, де треба максимально спростити дозвільну систему, дати людям можливість швидко зареєструвати свою справу і працювати на себе і сім"ю", - додав він.

Крім того Кириленко спрогнозував, що "врожаю у світі не буде, а це значить, що наша валюта, наше золото – це хліб". "АПК – єдина галузь, яка дає державі чистий прибуток у вигляді валютних надходжень, тому якщо є можливість допомоги аграріям - ми зобов"язані допомогти їм", - наголосив він.

"Держбюджет. Популістські розмови, що ми можемо наступного року на 35% збільшити зарплати – абсурд. Не до жиру. Ми пропонуємо профільним комітетам разом з урядом, міністерствами ретельно відпрацювати прогноз соціально-економічних показників на наступний рік і бюджет без популізму", - додав Кириленко, пише Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ пропонує втричі урізати утримання Ради». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі