четвер, 05 липня 2007 12:47

БЮТ пропонує поміняти місцями кольори прапора України

Депутат Верховної Ради від фракції Блоку Юлії Тимошенко Олег Антипов пропонує Раді поміняти місцями кольори Державного Прапора України, розмістивши вгорі смугу жовтого кольору, а внизу - синього.

Про це сказано в законопроекті "Про Державний Прапор України", зареєстрованому в Раді 4 липня під N 4002.

У пояснювальній записці до законопроекту автор мотивує свою пропозицію тим, що нинішнє розміщення кольорів на Державному Прапорі України (вгорі синя смуга, внизу - жовта) відповідно до китайських національних учень трактується як прогресуючий занепад, нещастя (коли синій колір символізує Небо, а жовтий - Землю).

"Таким чином, у світосприйнятті понад 1 млрд. населення Землі піднятий над Україною жовто-блакитний прапор, образно кажучи, позначає місце на планеті, де люди проголосили панування "Закону Занепаду", - зазначається в пояснювальній записці.

У той же час, стверджує депутат, протилежне розміщення цих же кольорів з погляду китайських учень розуміється як найбільш гармонічне поєднання Неба й Землі, чоловічого і жіночого й трактується як Щастя.

"Такий прапор буде символізувати прагнення України до щасливого майбутнього", - стверджує депутат.

На думку депутата, затвердження Радою запропонованого їм законопроекту забезпечить адекватне сприйняття національного символу України й посприяє поліпшенню іміджу країни на міжнародній арені, пишуть Українські новини.
Зараз ви читаєте новину «БЮТ пропонує поміняти місцями кольори прапора України ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі