четвер, 25 вересня 2008 09:49

БЮТ підозрює Секретаріат Ющенка в незаконній перевірці особистого життя Тимошенко

БЮТ підозрює Секретаріат Ющенка в незаконній перевірці особистого життя Тимошенко

Генеральна прокуратура проводить перевірку джерел отримання Секретаріатом президента інформації про особисте життя прем"єр-міністра Юлії Тимошенко.

Її проведення ініціював народний депутат Святослав Олійник (БЮТ), який підозрює, що дана інформація була отримана незаконним шляхом. Про це пише "Коммерсантъ-Украина".

Перевірку джерел отримання чиновниками Секретаріату президента (СП) інформації про місцезнаходження і пересування прем"єр-міністра під час її відпустки Генпрокуратура (ГПУ) почала на прохання народного депутата Святослава Олійника (БЮТ). З відповідним депутатським запитом він звернувся в ГПУ після того, як чиновники СП публічно звинуватили Тимошенко в державній зраді.

У серпні заступник глава СП Андрій Кислинський заявив, що, перебуваючи на Сардинії (Італія), Юлія Тимошенко проводила зустріч зі своїм координаційним штабом з підготовки до виборів президента України, який нібито очолює Віктор Медведчук, екс-голова адміністрації президента Леоніди Кучми.

Пізніше радник президента Лідія Порєчкіна розповіла, що прем"єр-міністр, яку відкликали з відпустки для участі в засіданні РНБО, "прилетіла через Відень".

"Очевидним є факт протизаконного збору інформації про місцезнаходження і маршрут пересування Юлії Тимошенко, можливо, шляхом порушення таємниці листування або телефонних розмов, незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації", - говориться в депутатському запиті в ГПУ.

Пояснюючи виданню суть свого запиту, Олійник додав, що подібна інформація могла бути отримана також в результаті здійснення зовнішнього спостереження за прем"єром або ж "отримання агентурних даних", зокрема даних Служби зовнішньої розвідки.

У зв"язку з цим депутат просить Генпрокуратуру порушити кримінальні справи, зокрема за фактами порушення таємниці листування і телефонних розмов, а також незаконного використання спеціальних технічних засобів негласного отримання інформації.

Учора стало відомо, що ГПУ веде перевірку фактів, викладених в запиті. "Звернення прийняте до виробництва. У зв"язку з проведенням перевірочних дій термін його розгляду продовжений", - говоритьяс у листі-відповіді Генпрокуратури Святославові Олійнику, який підписаний заступником генерального прокурора Віктором Пшонкою.

Тим часом відомо, що ще одну перевірку, пов"язану з переміщеннями прем"єра, паралельно проводить Служба безпеки - за запитом народного депутата Оксани Білозір (НУ-НС). СБУ перевіряє інформацію про декілька чартерних рейсів, якими, імовірно, літала Юлія Тимошенко.

Комерсант-Україна.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ підозрює Секретаріат Ющенка в незаконній перевірці особистого життя Тимошенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі