середа, 09 квітня 2008 14:19

БЮТ не покине Усенко-Чорну і відстоюватиме її в суді

Блок Юлії Тимошенко має намір оскаржити в судовому порядку звільнення члена ЦВК Жанни Усенко-Чорної у разі позитивного голосування у Верховній Раді з цього питання.

Про це повідомив член фракції БЮТ Андрій Портнов.

За його словами, жодних юридичних підстав для звільнення Усенко-Чорної не існує, і, роблячи відповідне подання, "секретаріат президента переслідує дві мети: перша – розвалити коаліцію, друга – залякати інших членів ЦВК".

"Якщо парламент схвалить це рішення, воно терміново буде оскаржено в суді. А результативне голосування може відбутися лише у випадку, якщо Партія регіонів об"єднається з "партією маленьких крілів", - сказав Портнов.

Коментуючи той факт, що подання президента, зокрема, ґрунтується на відповідному поданні голови ЦВК Володимира Шаповала, Портнов висловив припущення, що Шаповал "хоче помститися Усенко-Чорній за те, що вона внесла постанову про його відставку".

Крім того, БЮТівець припускає, що Шаповал таким чином намагається відволікти увагу громадськості від інциденту з використанням ЦВК підробної ухвали Радивілівського райсуду Рівненської області для відмови в реєстрації наступних за списком членів БЮТ у Київраді.

"Оскільки слідчі дії у цій справі практично завершені, і вже фактично доведено, що ухвала Радивілівського суду була сфальшована, то Шаповал намагається відволікти увагу від того, що він сам використовував завідомо сфальсифікований документ", - сказав Портнов, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ не покине Усенко-Чорну і відстоюватиме її в суді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі