середа, 18 червня 2008 08:11

БЮТ не підтримає законопроекти Ющенка, за які голосуватимуть "Регіони"

БЮТ не підтримає законопроекти Ющенка, за які голосуватимуть "Регіони"
Фракція БЮТ не буде підтримувати в другому читанні внесені президентом у парламент законопроекти про статус суддів і судоустрій.

Про це у вівторок повідомив заступник лідера фракції Андрій Портнов, передає "Інтерфакс-Україна".

"БЮТ вважає, що та поспішність, з яким протягом одного тижня президент ініціює, а Партія регіонів активно підтримує в парламенті негайне прийняття даних законів, ще раз свідчить про наявність в Україні "широкої" коаліції президента і Партії регіонів", - озвучив він офіційну позицію фракції.

У фракції нагадують, сказав депутат, про рішення Конституційного суду з приводу незаконності призначення президентом суддів на адміністративні посади.

Крім того, за словами Портнова, у фракції дивуються, чому "президент наполягає на прийнятті в другому читанні закону, що у першому читанні був проголосований нелегітимним складом парламенту, який президент сам же і розпустив".

Він також зазначив, що фракція звертає увагу не непослідовність президента України і вказує на те, що "президент вперше після розпуску парламенту фактично визнає легітимність Верховної Ради 5-го скликання після указу про його розпуск".

У БЮТ також вважають, що варіант закону про судоустрій, "запропонований президентом і Партією регіонів", фактично робить підконтрольною всю судову систему секретаріату президента.

"БЮТ не хоче повторення прикладів, коли суддів викликають на Банкову і ставлять їм приватні задачі", - підкреслив Портнов.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ не підтримає законопроекти Ющенка, за які голосуватимуть "Регіони"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі