четвер, 12 червня 2008 10:13

Бут не домовлявся з Балогою про зраду коаліції і вже не повернеться

Бут не домовлявся з Балогою про зраду коаліції і вже не повернеться
Депутат Верховної Ради, член фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона" Юрій Бут не має наміру відзивати свою заяву про вихід з коаліції.

Про це він сказав в інтерв"ю інтернет-виданню "Українська правда".

"Я робити цього не буду. Я вчинив свідомо. Коаліцію було остаточно розвалено, коли була заблоковано трибуну перед виступом президента", - сказав він.

Зі слів Буту, до нього не зверталися із проханням повернутися до коаліції ні голова фракції НУНС В"ячеслав Кириленко, ні лідер "Народної Самооборони", за квотою якого він став депутатом, міністр внутрішніх справ Юрій Луценко.

Парламентарій зазначив, що єдиним, хто до нього подзвонив після виходу із фракції, був його колега з "Народної Самооборони" Володимир Ар"єв.

Бут також повідомив, що він домовився зі своїм колегою із фракції Блоку Юлії Тимошенко Ігорем Рибаковим про дату оприлюднення заяви про вихід з коаліції, але саме рішення про вихід було прийнято самостійно кожним з них.

"Мій вихід з коаліції - це політичний демарш проти нинішнього курсу коаліції. Я і раніше висловлювався проти такого курсу коаліції, але мій голос не було почуто", - сказав він.

Депутат також спростував інформацію про те, що його вихід з коаліції було погоджено з головою Секретаріату Президента Віктором Балогою.

НУНС наполягає на тому, щоб депутат парламенту Юрій Бут або відкликав свою заяву про вихід з коаліції, або склав депутатські повноваження.

6 червня депутати Ради Ігор Рибаков (фракція Блоку Юлії Тимошенко) і Юрій Бут (фракція НУНС) повідомили про рішення вийти зі складу коаліції.

Таким чином, зараз до коаліції входять 225 депутатів.

Парламентська більшість повинна нараховувати мінімум 226 депутатів.

Зараз ви читаєте новину «Бут не домовлявся з Балогою про зраду коаліції і вже не повернеться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі