субота, 11 жовтня 2008 11:55

БЮТ не дає ЦВК провести засідання

Народні депутати від Блоку Юлії Тимошенко блокують роботу Центральної виборчої комісії з організації позачергових парламентських виборів.

"Виборчий процес не розпочався, тому засідань ЦВК не може бути апріорі, і ми стежимо за цим", - заявив агентству "Інтерфакс-Україна" народний депутат Володимир Пилипенко (фракція БЮТ) в суботу, 11 жовтня.

"Як представник Блоку Юлії Тимошенко я сьогодні приніс і офіційно зареєстрував ухвалу суду в Центральній виборчій комісії. Ми дивимося, щоб все було в рамках чинного законодавства", - додав він.

Відповідаючи на питання про те, скільки народних депутатів від БЮТ знаходиться в ЦВК, Пилипенко заявив: "О, нас достатньо, щоб засідання не відбулося".

Джерело в ЦВК повідомило агентство, що народні депутати знаходяться в холі перед кабінетом голови ЦВК Володимира Шаповала.

Члени ЦВК мають намір о 12:00 почати нараду.

Як повідомлялося, засідання ЦВК в суботу було заплановане на 14:00.

Раніше Пилипенко повідомив агентство, що окружний адміністративний суд Києва припинив дію указу президента України Віктора Ющенка "Про дострокове припинення повноважень Верховної Ради України VI скликання і призначення позачергових виборів".

За його словами, рішення суду ухвалене за адміністративним позовом БЮТ до президента і Центральної виборчої комісії до розгляду позову по суті. Крім того, рішенням суду президентові заборонено здійснювати які-небудь дії, направлені на підготовку і проведення позачергових виборів, призначених на 7 грудня.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ не дає ЦВК провести засідання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі