вівторок, 01 вересня 2009 10:46

БЮТ наполягає на своєму варіанті розгляду питання про соцстандарти

БЮТ наполягає на своєму варіанті розгляду питання про соцстандарти
Фракція БЮТ пропонує включити питання підняття соцстандартів у держбюджет 2010 року при його підготовці. Про це з трибуни парламенту у вівторок заявив лідер фракції БЮТ Іван Кириленко.

"Ми пропонуємо питання прожиткового мінімуму і мінімальної зарплати поєднати з питанням підготовки бюджету на 2010 рік. Лише за таких умов підняття соцстандартів принесе реальне покращення рівня життя нашим громадянам", - сказав він.

"Ми не відмовляємося від своїх слів. Ми підтримуємо соціальний захист людей, особливо малозабезпечених, за умови, якщо це буде погоджено з урядом, бюджетним комітетом і не буде тягнути за собою колосальну інфляцію і знецінення гривні", - додав Кириленко.

За його словами, запропонований Партією регіонів законопроект щодо підняття мінімальної зарплати пенсії і прожиткового мінімуму "не просто неузгоджений, а небезпечний".

"Тому ми чітко пропонуємо - без популізму, тріскотні, давайте все ще раз детально врахуємо і запропонуємо реальні речі, а не чергову фантасмагорію", - сказав Кириленко.

Кириленко також закликав депутатів відмовитися від блокування роботи парламенту.

"Наша фракція наполягає на діловому режимі проведення сесії. Ми закликаємо вас облишити виборчу риторику і по-діловому підійти до вирішення нагальних питань", - сказав він.

Як відомо, Партія регіонів наполягає у вівторок першим питанням розглянути питання підняття соцстандартів. Раніше віце-спікер Микола Томенко заявив, що БЮТ не голосуватиме за це питання.

На минулій сесії саме через цю вимогу Партії регіонів парламент був заблокований.

Українська правда

Зараз ви читаєте новину «БЮТ наполягає на своєму варіанті розгляду питання про соцстандарти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі