понеділок, 28 лютого 2011 12:38

БЮТ наполягає на продовженні земельного мораторію до 2015 року

БЮТ наполягає на продовженні земельного мораторію до 2015 року

Фракція БЮТ наполягає, щоб у середу був поставлений на розгляд та проголосований законопроект для продовження мораторію на продаж землі до 2015 року.

Про це засіданні погоджувальної ради ВР сказав лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, повідомила кореспондент Gazeta.ua.

"Україна сьогодні не готова до розблокування ринку землі, до торгівлі землею сільськогосподарського призначення. Справа не може обмежитись прийняттям двох законів - Кадастром та ринковою оцінкою землі. У нас немає земельного банку, бо земля має бути заставою або не предметом торгівлі. У нас немає земельного страхового ринку. Тобто у нас багато чого немає для того, щоб можна було запровадити ринок с\г земель", - зауважив Кириленко.

За його словами, цей пленарний тиждень стартує з радикальної земельної реформи.

"Це відчувається в усьому. Старт цієї реформи іде на фоні падіння привабливості с\г виробництва. Позавчора був дефіцит цукру, вчора - гречки, сьогодні - борошна, а завтра буде м'яса", - додав нардеп.

За словами лідера фракції БЮТ, із землею не має відбутись та ситуація, як і з промисловістю у 90-ті роки: "довести до банкрутства, до непривабливості, а потім продати за безцінок".

Зараз ви читаєте новину «БЮТ наполягає на продовженні земельного мораторію до 2015 року». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі