вівторок, 23 вересня 2008 15:05

БЮТ майже згоден з принципами НСНУ

БЮТ майже згоден з принципами НСНУ
БЮТ в основному згоден з програмними принципами діяльності коаліції у Верховній Раді, прийнятими партією "Народний Союз "Наша Україна". Про це заявив в інтерв"ю журналістам лідер фракції БЮТ Іван Кириленко, який підписав відповідний лист, адресований лідерові партії НСНУ Вячеславу Кириленку.

Мова в листі йде про те, що запропоновані положення НСНУ були зафіксовані в угоді про створення демократичної коаліції і в Програмі діючого уряду "Український прорив".

"Фракція Блоку Юлії Тимошенко неухильно дотримується і далі дотримуватиметься заявлених принципів захисту державного суверенітету України, дотримання верховенства права, побудови і затвердження демократичних цінностей в українському суспільстві, захисту національних інтересів, чіткого і послідовного курсу України на євроінтеграцію", - сказано в листі.

Позиція фракції БЮТ щодо подій в Грузії повністю співпадає з резолюцією Європарламенту.

"Фракція підтримує план шести принципів врегулювання збройного конфлікту між Російською Федерацією і Грузією, запропонований Президентом Франції Ніколя Саркозі. Сповідуючи неухильне виконання міжнародних домовленостей і угод, ми чітко стоїмо на позиції, при якій перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України до 2017 року повинне регулюватися виключно відповідним договором між Україною і Російською Федерацією.

Фракція БЮТ вважає неприпустимою які-небудь дії, які можуть спровокувати конфліктну ситуацію і дестабілізацію ситуації в АР Крим".

Представники БЮТ також відзначили, що фракція не відійде від своїх принципів затвердження демократії в суверенній Україні і готова до співпраці з тими політичними силами, які ці принципи повністю розділяють.

Нагадаємо, вчора фракція НУНС передала програмні принципи щодо створення коаліції фракціям БЮТ і Блоку Литвина. За словами Вячеслава Кириленко, фракція чекатиме реакції з боку тих політичних сил, з якими НУНС може створювати коаліцію, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ майже згоден з принципами НСНУ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі