середа, 17 грудня 2008 09:07

БЮТ: Льовочкін зіграв на амбіціях Януковича. Ахметов вже не головний?

БЮТ: Льовочкін зіграв на амбіціях Януковича. Ахметов вже не головний?

Низка представників Партії регіонів в "коаліційний" період переконували Віктора Януковича в тому, що по відношенню до нової більшості слід поводитися жорстко, щоб отримати абсолютну владу і змінити Прем"єра.

Провідну роль в цій групі вже грають не Рінат Ахметов і Борис Колесников, яким нецікаво бути в опозиції, коли бізнес розвалюється. Про це повідомив народний депутат від БЮТ Сергій Міщенко в інтерв"ю газеті "Дело".

При цьому парламентарій повідомив, що головну роль у вказаній групі грає Сергій Льовочкін, який орієнтується на групу Дмитра Фірташа.

"От і все. Ця група зіграла на амбіціях Віктора Федоровича. Це моя особиста думка. Я знаю, що більшість депутатів були проти цієї групи, там навіть до скандалів доходило. Олександр Лавринович, наприклад, став би відмінним спікером. Він шикарний фахівець, інтелігентна людина. Я був би радий, якби він був спікером. Але я знаю, що спікерство їх не задовольнить", - відзначив Міщенко.

При цьому парламентарій підкреслив, що 90% Партій регіонів було все-таки за створення коаліції з БЮТ і за пом"якшення умов вступу до неї. Крім того, Міщенко відзначив, що Партія регіонів зараз - "у шоці" від того, що коаліція "регіоналів" і БЮТ не відбулася.

"Вони до останнього думали, що буде коаліція двох. Вони побачили, що амбіції деяких їх депутатів і фінансових груп стали вищими, ніж загальнопартійні", - пояснив він.

"До речі, ви помітили, що Віктор Янукович не говорить нічого поганого про Секретаріат Президента і навпаки? Ющенко знав, що амбіції Януковича не дадуть йому об"єднатися з Тимошенко. І вони все робили для того, щоб розхитати Кабмін, парламент і такими переговорами з нами завести в повну політичну кризу, переформатувати парламент і прибрати уряд", - підсумував Міщенко.

Нагадаємо, 16 грудня було підписано коаліційну угоду між фракціями Блоку Юлії Тимошенко, НУНС і Блоком Литвина. Під угодою про створення коаліції "Національного розвитку, стабільності і порядку" свої підписи поставили від БЮТ - лідер фракції Іван Кириленко, від НУНС - заступник керівника фракції Борис Тарасюк, від Блоку Литвина - заступник керівника фракції - Ігор Шаров.

Як відзначив після підписання документу лідер фракції БЮТ Кириленко, з підписанням документу вирішені всі питання існування коаліції і тепер основне питання - це її функціонування, повідомляє Ліга.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ: Льовочкін зіграв на амбіціях Януковича. Ахметов вже не головний?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі