середа, 10 грудня 2008 09:25

БЮТ: Литвину пощастило стати спікером, бо Ющенка не було в Україні

Депутат Верховної Ради Святослав Олійник (фракція Блоку Юлії Тимошенко) вважає, що парламент зміг обрати голову завдяки відсутності Президента Віктора Ющенка в Україні.

Про це він сказав в ефірі телеканалу "Перший Національний" 9 грудня.

"Президента сьогодні немає в країні й саме завдяки цьому 40 депутатів фракції НУНС змогли прийняти рішення й проголосували. І Рада Верховна нарешті зробила дієвий крок уперед - обраний спікер", - сказав депутат.

На думку Олійника, голосування цих депутатів за обрання спікера свідчить про те, що вони налаштовані на конструктивну співпрацю в рамках коаліції.

При цьому він вважає, що після повернення Ющенка до України знову виникнуть проблемні питання у взаєминах між парламентськими фракціями.

9 грудня Рада обрала спікером голови фракції блоку свого імені Володимира Литвина.

За його кандидатуру проголосували 244 за мінімально необхідних 226 голосів депутатів.

Зокрема, за його обрання спікером проголосувало 3 депутати від фракції ПР, 154 від фракції Блоку Юлії Тимошенко, 40 від фракції Блоку "Наша Україна - Народна Самооборона", 27 від фракції КПУ й 20 від фракції БЛ.

Пізніше депутат Ради Микола Кульчинський (НУНС) відкликав свій голос за обрання спікером Литвина.

9 грудня Ющенко перебував у Литві з робочим візитом, повідомляють Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ: Литвину пощастило стати спікером, бо Ющенка не було в Україні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі