четвер, 25 жовтня 2007 12:40

БЮТ: Київрада дала Генпрокуратурі "квартирний" хабар

Фракція БЮТ у Київській міськраді вважає можливу передачу Київрадою Генпрокуратурі житла в 9 будинках платою за її лояльне відношення до земельних рішень Київради, ухвалених на сесії 1 жовтня.

Про це журналістам сказали голова фракції БЮТ у Київраді Тетяна Меліхова і депутат фракції Юрій Дмитрук, повідомляє Обком з посиланням на Українські новини.

"Зверніть увагу на пункт 2 (порядку денного сесії Київради), яким 10% житла, збудованого в трьох центральних районах – Голосіївському, Печерському і Шевченківському, – пропонується передати Генпрокуратурі. У мене виникає питання: чи не є це тією платою за 1 жовтня?", – заявив Дмитрук.

За словами Меліхової, депутати фракції дотепер не одержали проекти рішень, ухвалених на сесії 1 жовтня, хоча неодноразово зверталися до секретаріату Київради з проханням видати їх.

Однак фракція виявила, що на сесії 1 жовтня Київрада передала земельні ділянки загальною площею 1,5 тис. га 18 житловим кооперативам у довгострокову оренду або у власність.

Меліхова сказала, що 9 з цих кооперативів зареєстровані в липні на фізичну особу Валентину Лопух, і 9 – на Костянтина Панченка. За підрахунками фракції, вартість виділеної землі складає 0,5-1 млрд. гривень.

Разом з тим Меліхова відзначила, що з березня 2006 року до Київради звернулися 12 тис. осіб із проханням виділити їм земділянки по 0,1 га для ведення приватного господарства.

Однак усі ці люди одержали відмови, мотивовані тим, що в генеральному плані міста немає вільних земельних ділянок, де можна вести індивідуальну забудову.

БЮТ упевнений, що керівництво Київради лобіює тільки ті земельні рішення, що пов"язані з їхнім оточенням.

Дмитрук також повідомив, що на порядку денному сесії є проекти рішень про відвід двох земельних ділянок по 0,1 га двом людям, що є дітьми радника мера Києва.

Як відомо, фракція Блоку Віталія Кличка в Київраді вимагає в Шевченківському районному суді скасувати рішення Київради, ухвалені на сесії 1 жовтня.

За даними блоку Кличка, на сесії 1 жовтня Київрада розглянула 643 рішення, з яких депутати не одержали 496 проектів рішень. Більшість рішень стосувалися відводу земельних ділянок.

Блок вважає, що рішення на сесії приймалися з порушенням регламенту і за відсутності кворуму. У сесії не брали участь фракції БЮТ, Партії регіонів і блоку Кличка, повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ: Київрада дала Генпрокуратурі "квартирний" хабар». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі