середа, 09 липня 2008 12:05

БЮТ і "Регіони" обмінялися заявами у заблокованій Раді

Фракція БЮТ наполягає на першочерговому розгляді змін до бюджету, а після цього ініціатив інших фракцій, соціальних і політичних.

Про це заявив з заблокованої трибуни парламенту лідер БЮТ Іван Кириленко.

"Ми, на жаль, не домовилися. Тому ми залишаємося на своїй позиції – чітко по процедурі, ми просимо бюджетний комітет розглянути по процедурі і внести до залу пропозицію проголосувати остаточно в першому й другому читанні зміни до бюджету", - зазначив бютівець.

"Після цього ми готові розглядати будь-які законопроекти, соціальні, політичні. Спершу треба дати суспільству 30,4 мільярди, зароблені урядом, а потім займатися нашими політичними розборами", - звернувся до залу Кириленко.

Він закликав консолідувати зусилля навколо бюджету, а потім продовжити роботу парламенту настільки, наскільки домовляться депутати, щоб ухвалити всі закони.

"Поки ми на цій трибуні тільки для того, щоб прийняти те, що потрібно суспільству а не політикам", - пояснив Кириленко блокування трибуни БЮТ.

Водночас Партія регіонів наполягає на першочерговому розгляді звіту уряду, а потім уже на голосуванні змін до бюджету, у противному випадку фракція готова дати можливість коаліції самим голосувати зміни в бюджет.

Про це заявив представник Партії регіонів Олександр Єфремов з трибуни парламенту після консультацій у спікера парламенту.

"Коаліція залишається на своїй точці зору, що вона наполягає в першочерговому порядку розглянути держбюджет. Ми пропонували розглянути звіт уряду, визначитися по тим проблемам, що є в державі, і на підставі звіту вже розглядати бюджет, внісши відповідні зміни і доповнення", - сказав він.

Він підкреслив, що Партія регіонів залишається на своїй позиції, "що парламент має працювати" і є пакет законопроектів, які повинні бути розглянуті.

"Якщо наша позиція заважає коаліції прийняти відповідне рішення по бюджету, то ми не виключаємо, що можемо таке право надати", - сказав він.

"Якщо наша присутність заважає в якомусь ступені, щоб прийняти держбюджет, ми готові навіть залишити зал і надати право коаліції проголосувати за ті законопроекти, за які ви вважаєте треба проголосувати", - заявив Єфремов.

"Якщо ви вважаєте, що ми повинні взяти участь у голосуванні, то ми тоді просимо порушити питання звіту уряду і, виходячи з рішення по звіті уряду, ми готові далі брати участь у питаннях у тому числі і бюджету", - додав він.

Він також відзначив, що Партія регіонів не бачить підстав для блокування трибуни.

За матеріалами Української правди.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ і "Регіони" обмінялися заявами у заблокованій Раді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі