Ексклюзиви
пʼятниця, 02 травня 2008 12:10

БЮТ хоче залишити народу вибір

Лідер фракції Блоку Юлії Тимошенко Іван Кириленко запевняє, що БЮТ не домагатиметься підвищення прохідного бар"єру для проходження політичних сил на виборах до Верховної Ради.

Про це він заявив в інтерв"ю "5-му каналу".

"Спокуса велика прискорити двопартійну систему, дивлячись на досвід Німеччини, Британії", - сказав він.

При цьому, за словами лідера фракції БЮТ, значне прискорення процесів у політиці не дає позитивного результату. "Потім доведеться повертатись назад і йти еволюційним шляхом", - сказав він.

І.Кириленко наголосив, що сьогодні дійсно є спокуса підняти прохідний бар"єр до 7-9% і прискореними темпами ввести двопартійну систему.

"Але до добра це не призведе. Тому ми, провівши дискусію всередині партії і блоку, приймаємо тверде рішення і будемо відстоювати той бар"єр, який є", - сказав лідер фракції БЮТ.

За його словами, саме бар"єр у 3% доступний більшості політичним силам. "Треба народу залишити вибір", - наголосив І.Кириленко.

Як повідомлялося, у квітні в парламенті було зареєстровано законопроект депутата від БЮТ Михайла Поживанова про підвищення прохідного бар"єру до 7%, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче залишити народу вибір». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути