понеділок, 16 серпня 2010 17:05

БЮТ хоче використати "політичний подарунок" - Фесенко

БЮТ хоче використати "політичний подарунок" - Фесенко

Лідер БЮТ Юлія Тимошенко після Дня Незалежності має повторно закликати людей прийти на акцію протесту до стін парламенту 7 вересня, якщо вона хоче отримати результат.

Про це в коментарі Gazeta.ua сказав політолог Володимир Фесенко.

"Щоб ця подія відбулася, і акція була масовою, потрібна серйозна організаційна робота. Просто заклику в мертвий сезон на початку серпня замало. Це може бути "холостим пострілом", - пояснив він.

"БЮТ хоче використати "політичний подарунок" від Партії регіонів, пов'язаний із підвищенням ціни на газ. Він хоче зіграти на настроях, які можуть у зв'язку з цим виникнути. Але результат буде залежати від емоційного настрою населення. Оскільки більшість людей стикнеться з проблемою підвищення ціни на газ як раз у вересні. Бо зараз багато людей у відпустках, не всі отримали квитанції", - зазначив експерт.

За словами Фесенка, важко спрогнозувати, чи буде ця акція опозиції фальстартом. "Далі треба буде, щоб ці настрої суспільства вплинули на депутатів Верховної Ради. Якщо в парламенті Тимошенко вдасться сформувати хоча б тактичну тимчасову більшість, яка б проголосувала рішення всупереч владі, це буде серйозним ефектом. Хто може проголосувати – це поки питання. Хоча ми вже побачили, що по деяких політичних рішеннях разом з Партією регіонів не голосували Блок Литвина і комуністи. Вони критикують підвищення тарифів. Так що, хто зна", - зауважив політолог.

Як відомо, БЮТ оголосив, що вимагатиме позачергового розгляду законопроекту про мораторій на підвищення цін на газ на першому засіданні парламенту, 7 вересня.

Нагадаємо, з 1 серпня 2010 року ціни на газ підвищили на 50%. БЮТ прокоментував це як "контрольний постріл" по українцям.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче використати "політичний подарунок" - Фесенко». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

20

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі