середа, 03 листопада 2010 18:50

БЮТ хоче посадити секретаря Рівненської комісії від Партії регіонів

БЮТ хоче посадити секретаря Рівненської комісії від Партії регіонів
Журналістів допустили на засідання Рівненської обласної виборчої комісії. Про це в коментарі Gazeta.ua сказав народний депутат із БЮТ Юрій Прокопчук.

"Дійсно, був такий момент, коли не пускали пресу. Це робив один із депутатів із Партії регіонів. Я не буду називати його прізвище із етичних міркувань. Я йому пояснив, щоб він не робив дурниць, і що тут він не буде правити бал. Ми знайшли порозуміння. Депутати погодились, що наші вимоги законні. Я сказав, що вони чіткі: я не дам фальсифікувати вибори. Зараз засідання продовжується. На ньому присутні і народні депутати від Партії регіонів, і преса", - зазначив він.

За словами Прокопчука, на засідання прибули 10-12 "регіоналів", зокрема Володимир Зубанов, Максим Луцький, Олександр Козуб.

Депутат зауважив, що обласна виборча комісія "закривала очі" на те, що мішки із бюлетенями надходили від дільничних комісій відкритими.

"Бютівець" наголосив, що у не правовий спосіб комісія перераховувала бюлетені. "Бо закон передбачає, що коли у кандидатів однакова кількість голосів, призначається повторне голосування серед них. Одні бюлетені визнали недійсними. Тому дописали пару голосів представнику Партії регіонів. При мені секретар Микола Яцюк рвав бюлетені. Це зафіксовано на відео. Він перевищив свої повноваження. Є підстави вважати, що він головний фальсифікатор результатів виборів на Рівненщині. Ми звернулись до прокуратури щодо порушення кримінальної справи Яцюка", - сказав політик.

Нагадаємо, прес-служба РОО ВО "Батьківщини" повідомила, що народні депутати з Партії регіонів вигнали усіх представників ЗМІ, які були присутні на сьогоднішньому засіданні Рівненської обласної виборчої комісії. За повідомленням партії, "регіонали", використовуючи непарламентські висловлювання, вигнали усіх представників ЗМІ із засідання ОВК та перешкоджають народному депутату фракції "БЮТ-Батьківщина" Юрію Прокопчуку потрапити у приміщення, де відбувається засідання комісії.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче посадити секретаря Рівненської комісії від Партії регіонів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі