неділя, 01 червня 2008 13:27

БЮТ хоче на два роки подовжити державне утримання сиріт

Народний депутат України (фракція БЮТ) Олександр Фельдман подав на розгляд до Верховної Ради законопроект про збільшення віку дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, які мають право на повне державне утримання під час навчання.

Як повідомили в прес-службі депутата, з прийняттям даного закону право на державне утримання повинні мати діти зазначених категорій в період навчання до досягнення ними 23-річного віку. Проте, враховуючи те, що у багатьох випадках навчання у вищих учбових закладах після закінчення училищ або технікумів триває до 25 років, виникла необхідність приведення у відповідність деяких положень закону для цієї категорії дітей, наголошується в повідомленні.

Метою законопроекту є дотримання конституційних прав дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки, і недопущення звуження об`єму існуючих прав матеріального забезпечення таких дітей. Зокрема, законопроектом пропонується викласти в новій редакції статті 1, 4, 8 Закону України "Про забезпечення організаційно-правових умов соціального захисту дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківської опіки", збільшивши вік для дітей, які здобувають вищу освіту, з 23-х до 25 років.

"Діти-сироти і діти, позбавлені батьківської опіки, повинні перебувати у держави на особливому рахунку як найбільш вразлива частина суспільства, яка потребує опіки і підтримки", - зазначив автор законопроекту, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче на два роки подовжити державне утримання сиріт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі