понеділок, 22 вересня 2008 15:03

БЮТ хоче коаліції з НУ-НС, але без ультиматумів

Блок Юлії Тимошенко відкритий до створення коаліції з "Нашою Україною - Народною самообороною" та Блоком Литвина, але це повинна бути коаліція не ультиматумів.

Так заступник голови Верховної Ради, один із лідерів БЮТ Микола Томенко прокоментував програмні засади формування нової коаліції, передані в понеділок лідером фракції "НУ-НС" блокам Тимошенко та Литвина, повідомляє прес-служба БЮТ.

Томенко звернув увагу на те, що найголовнішими цілями, що зафіксовані у цих "програмних принципах", є необхідність якнайшвидшого вступу до НАТО, засудження політики Росії та усіляка підтримка Грузії.

"Очевидно, що для коаліції українського парламенту головними цілями мусить насамперед бути захист національних інтересів, підвищення добробуту громадян та процвітання власної країни, а не турбота про геополітичні плани інших держав. Складається враження, що нам пропонують створити демократичну коаліцію не українського парламенту, а Конгресу США", - зазначив він.

Також Томенка дивує пропозиція "НУ-НС" відмовитися від будь-яких змін до Конституції України, що стосуються розмежування владних повноважень.

Віце-спікер нагадав, що відповідний розділ про розмежування повноважень органів державної влади та посилення місцевого самоврядування є одним із найважливіших в коаліційній угоді, яка свого часу була підписана між БЮТ і "НУ-НС".

"Ми відкриті до створення коаліції з "Нашою Україною – Народною самообороною" та Блоком Литвина, але це повинна бути коаліція не ультиматумів, а коаліція розвитку та процвітання України", - підсумував Томенко. Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ хоче коаліції з НУ-НС, але без ультиматумів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі