четвер, 16 жовтня 2008 09:59

БЮТ готує відставку голови Вищого адмінсуду

У четвер за ініціативи БЮТ буде скликано засідання Ради суддів, на якому розглядатиметься питання про звільнення Олександра Пасенюка з посади голови Вищого адміністративного суду.

Про це заявив керівник служби представництва в судах інтересів Президента Руслан Кирилюк, повідомляє прес-служба Президента.

Він також назвав незаконною постанову Київського обласного адміністративного суду про призупинення указу Президента Віктора Ющенка про ліквідацію Київського окружного адмінсуда, в якому раніше БЮТ оскаржив указ Президента про розпуск парламенту.

"Це відверте протиправне втручання в конституційні повноваження Президента України. Ці питання може вирішувати виключно Конституційний Суд", - сказав Кирилюк.

Він також відзначив, що Секретаріат Президента вже оскаржив вказану ухвалу. Кирилюк також не виключив, що наступним кроком БЮТ стане блокування роботи Київського обласного апеляційного суду.

"Все це свідчить про сплановані дії, які можна назвати безпрецедентним рейдерством проти судової системи України", - резюмував зам Віктора Балоги.

Учора вранці "тимошенківці" заблокували роботу Вищого адміністративного суду. За інформацією прес-служби суду, в будівлі знаходилося близько 30 депутатів з фракції прем"єра. В той же час самі Бютівці категорично спростовують вказану інформацію, пише Обозрєватель.

Зараз ви читаєте новину «БЮТ готує відставку голови Вищого адмінсуду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі