пʼятниця, 01 лютого 2008 11:43

Буша просять підтримати Україну на шляху до НАТО

Члени конгресу США надіслали президенту Джорджу Бушу листа із закликом підтримати приєднання України до плану дій щодо членства в НАТО.

Ініціатором листа став конгресмен Роберт Векслер, який очолює в палаті представників підкомітет у справах Європи, повідомляє УНІАН із посиланням на ІТАР-ТАСС.

За словами одного з помічників конгресмена, його шеф наступного тижня вирушає до України, де заплановані зустрічі з низкою офіційних осіб. Поїздка намічена на 5-6 лютого.

"Конгресмен Векслер разом із старшим членом підкомітету від республіканської партії Елтоном Геллеглі надіслали президенту Бушу листа, в якому закликали главу адміністрації підтримати приєднання України до плану дій щодо вступу в НАТО", - сказав помічник Векслера, відзначивши, що дану позицію розділяють багато членів конгресу.

Ця ж тема обговорювалася 31 січня на зустрічі Векслера з міністром закордонних справ Польщі Радославом Сікорським, який перебуває в США з робочим візитом.

Виступаючи раніше того ж дня в Американському підприємницькому інституті, польський дипломат заявив, що Польща підтримує "успішну інтеграцію України і Грузії" до євроатлантичних структур.

Сікорський висловився за те, щоб сподівання України і Грузії були почуті і "належним чином враховані" під час наступного, у квітні цього року, саміту НАТО в Бухаресті, пише УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Буша просять підтримати Україну на шляху до НАТО». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі