понеділок, 31 березня 2008 15:21

Буш просить Україну визнати незалежність Косово

"Ми дійсно сподіваємося на те, що Україна визнає незалежність Косово - так, як це зробили ми", - сказав сказав президент США ДжорджБуш в інтерв"ю журналу "Главред".

При цьому Буш підкреслив, що українська сторона повинна сама вирішувати, які рішення для неї необхідні. Він також відзначив, що це незалежність під контролем. "Але ми дуже сильно підтримували ідею визнання Косово із самого початку", - говорить американський президент.

Буш нагадує, що США також підтримували план ООН, який би допоміг привести Косово до такої контрольованої незалежності і, водночас, гарантував би права меншини в регіоні.

"І ми б дуже хотіли сподіватися, що Україна зробить те ж саме", - говорить Буш.

Нагадаємо, що Україна проводить міжнародні консультації для того, щоб ухвалити рішення щодо проголошення незалежності Косова.

17 лютого Косово проголосило незалежність. Уряд Сербії прийняв рішення не визнавати проголошення незалежності Косова. Раніше Україна виступала проти використання будь-якого рішення по статусу Косова як прецеденту при вирішенні інших регіональних конфліктів. Україна готова підтримати те рішення за визначенням статусу Косова, яке прийме Рада Безпеки Організації Об"єднаних Націй.

За матеріалами: Українські новини.

Зараз ви читаєте новину «Буш просить Україну визнати незалежність Косово». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі