вівторок, 01 квітня 2008 12:05

Буш пообіцяв, що Росія не зможе заборонити Україні приєднатися до ПДЧ

Президент США Джордж Буш вважає, що Росія не використає право вето на приєднання України до ПДЧ щодо вступу до НАТО на Бухарестському самміті.

"Кожна держава мені сказала: Росія не буде мати вето, не може накладати вето на те, що відбувається у Бухаресті", - сказав Буш на спільній прес-конференції з президентом України Віктором Ющенком.

"Я буду наполегливо працювати, щоб запевнити, що Україна і Грузія отримали ПДЧ. Я думаю, це в наших інтересах, та інтересах України та Грузії", - додав він.

У свою чергу Ющенко висловив сподівання на те, що Росія не чинитиме опір набуттю Україною ПДЧ.

"Я б не хотів би, щоб ті дебати, які ведуться в Європі і світі щодо приєднання до ПДЧ, а потім до НАТО, формували якусь нову завісу. Все це пройде. Я переконаний, що ми ідемо вірною стратегічною дорогою і діємо в рамках національного суверенітету", - сказав він.

"Мені б не хотілося, щоб базовий фундаментальний принцип роботи Альянсу – відкритих дверей – був замінений, вибачте, правом вето навіть країною, яка не є членом НАТО", - доав Ющенко.

На його думку, в Європі наразі ведуться "гарячі, можливо, надмірно емоційні дискусії, де мало використовується правил, права і навіть інколи поваги".

"Але, кінець кінцем, здоровий глузд у цьому питанні переможе", - сказав президент.

Коментуючи акції протесту збоку Компартії та ПСПУ на Майдані Незалежності в Києві, Ющенко сказав:

"Те, що, вибачте, є в українському суспільстві частина політичних сил, яка не поділяє цю думку, є цілком природно. Є природно, що декілька сот людей під червоними прапорами є на Майдані".

"Це знаково. Під цими прапорами творився український Голодомор, репресії, під цими прапорами від страждань і тоталітаризму загинув не один, не 5 і не 8 мільйонів українців", - додав президент,  повідомляє Українська правда.

Зараз ви читаєте новину «Буш пообіцяв, що Росія не зможе заборонити Україні приєднатися до ПДЧ ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі