пʼятниця, 15 квітня 2011 15:20

Буняк відсудив у Кендзьора півсотні тисяч гривень

Буняк відсудив у Кендзьора півсотні тисяч гривень

Екс-мер Львова Любомир Буняк відсудив 50 тис. грн у нардепа Ярослава Кендзьора. Суд тягнувся вісім років.

Колишній міський голова Львова Любомир Буняк виграв судову справу у народного депутата Ярослава Кендзьора. Той ще 5 років тому назвав його винним у самоспаленні львівського ученого, викладача філософії університету ім. І. Франка Станіслава Шендрика у 2003 році.

Шендрик мешкав у будинку по вул. Тернопільській, 32 на першому поверсі двоповерхового будинку. Земельну ділянку, якою користувалася його родина протягом 15-ти років, було продано на земельному аукціоні 4 липня цього року. У той час мером міста був Любомир Буняк. Син потерпілого Олексій Шендрик вважав, що причиною, яка штовхнула його батька на такий крок, міг стати незаконний продаж земельної ділянки.

Зокрема, Пустомитівський районний суд визнав, що слова нардепа про те, що "смерть Станіслава Шендрика безпосередньо лягає на Буняка", і заява Кендзьора є прямим звинуваченням у вбивстві, що завдає шкоди "честі, гідності, авторитету та здоров'ю" позивача. Суд також зобов'язав Ярослава Кендзьора офіційно вибачитись.

Сам Любомир Буняк відмовився коментувати це рішення.

Раніше Ярослав Кендзьор відсудив у Любомира Буняка 50 тис. грн. за те, що останній назвав нардепа агентом КДБ на прізвисько "Спортсмен".

"Про цю справу я вам можу сказати. Я його так не називав. Я сказав, що не буду проводити засідання, поки у залі сидять агенти КДБ. Персонально не називав. Видно, на злодієві шапка горить", - відзначив Буняк.

"Я неодноразово критично висловлювався проти суддів. Тому суддя Пустомитіського суду Віктор Федорович Наразнак прийняв таке рішення. Я подаю апеляцію, - сказав Ярослав Кендзьор. - Бо це абсурдне рішення. На прес-конференції 2003 році я висловив Буняку три претензії: його обрання міським головою – це найбільша біда для Львова; Скнилівська трагедія лягає на плечі Буняка, як начальника цивільної оборони міста; смерть Шендрик також на його совісті. Бо якщо людина роками ходила у міську раду і не могла приватизувати свою землю і від відчаю спалила себе на цій землі,то хто в цьому винен? Проте суд аналогічні претензії відхилив, а в останній мене звинуватив. Я ж не назвав Буняка "убивцею", не казав, що він його облив бензином і підпалив. Я також, наприклад, заявляю, що мені не подобається наш президент Віктор Янукович, і що це біда для України. Але ж мене за це ніхто не судить. Бо це моя особиста думка".

Нагадаємо, Любомир Буняк також минулого року відсудив у Львівської міської ради 92 тисячі за незаконне звільнення з посади у 2005 році. З цієї суми 42 тисячі гривень – зарплата, 50 тисяч – компенсація за моральну шкоду. Виконком викроїв гроші для Любомира Буняка із зекономлених на роботі міської інспекції архбудконтролю.

Також екс-мер Львова записав і випустив диск із піснями, де переспівав відомі пісні російських композиторів та українські народні.

Зараз ви читаєте новину «Буняк відсудив у Кендзьора півсотні тисяч гривень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі