пʼятниця, 07 листопада 2008 08:13

Будівельники запропонували Тимошенко добудовувати їхні об"єкти

Будівельники виступають із пропозицією про участь держави в добудові об`єктів житлового будівництва з готовністю не менше 40%.

З такою пропозицією виступили представники будівельних організацій вчора на нараді з прем`єр-міністром Юлією Тимошенко з питань стабілізації роботи будівельної галузі.

За словами голови Ради директорів Української будівельної асоціації Льва Парцхаладзе, участь держави в добудові таких об`єктів, на думку будівельників, може бути забезпечена за допомогою кредитування або цільової участі.

Також, повідомив Парцхаладзе, представники будівельних компаній запропонували ввести заборону на підвищення ставок за вже виданими іпотечними кредитами й тимчасову заборону на вилучення квартир у випадку, якщо покупець не в змозі виплачувати кредит.

Крім того, будівельники запропонували ввести кримінальну відповідальність чиновників за невчасну видачу дозвільних документів для будівництва.

Також представники будівельних компаній виступили з пропозицією встановити максимальний рівень рентабельності при виробництві будматеріалів на рівні 15%.

Українську будівельну асоціацію (УБА) створено в травні 2005 року й сьогодні вона об`єднує понад 200 компаній. УБА є найбільшим в Україні об`єднанням будівельників, інвесторів і девелоперів. Місія УБА - сприяти покращенню інвестиційного клімату й розвитку будівельної галузі в Україні. Головна мета УБА - представлення і захист інтересів будівельників та інвесторів на ринку України. Парцхаладзе також є головою Ради директорів девелоперської компанії "XXI Століття", повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Будівельники запропонували Тимошенко добудовувати їхні об"єкти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі