понеділок, 26 лютого 2007 14:34

Бродський створює національну партію

47-річний депутат Київради Михайло Бродський відновлює партію "Яблуко". У березні 2005 року її з"їзд ухвалив рішення про саморозпуск. Члени партії тоді увійшли до партії Юлії Тимошенко "Батьківщина". Згодом за списками БЮТу Бродський став депутатом міської ради Києва.

- Ідеться про створення потужної національної партії, яка зможе мати вплив не тільки у парламенті, але й на місцях, - розповідає про свою партію Бродський.

За його словами, конфлікту між ним і Тимошенко немає. Нагадує, що вийшов із фракції БЮТу в Київраді через те, що БЮТівці співпрацювали з мером Києва Леонідом Черновецьким.

- Блок Тимошенко має лівий ухил і програма БЮТу має ліві ідеї, - каже Михайло Бродський. - Для мене стратегічніше відстоювати праву нішу.

Хоче, аби "Яблуко" виражало інтереси середнього класу. Також планує співпрацювати з БЮТом. Мовляв, у деяких питаннях їхні інтереси збігаються.

- Якщо узгодимо спільну програму до найближчих парламентських виборів, то "Яблуко" може увійти до складу БЮТу, - припускає Бродський. - Але мені йдеться про стратегічну нішу - представництво середнього класу в політичних колах.

Руслан КАВАЦЮК

Зараз ви читаєте новину «Бродський створює національну партію». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі