середа, 20 січня 2021 15:32

Бродський поширює фейки про "підпільну вакцинацію" в інтересах Росії та її вакцини "Супутник V" - Іванов

Бродський поширює фейки про "підпільну вакцинацію" в інтересах Росії та її вакцини "Супутник V" - Іванов
Блогер Сергій Іванов: "Поставка "Супутника" в Україну має для Кремля не комерційне, не гуманітарне, а політичне значення". Фото: Deutsche Welle

Михайло Бродський поширює фейки про нібито "таємну вакцинації" українських топ-чиновників американською вакциною Pfizer, щоб допомогти Кремлю "проштовхнути в Україну свою невизнану псевдовакцину "Супутник V".

Про це в Facebook написав журналіст і блогер Сергій Іванов.

"Бродський і його замовники хочуть розігнати істерію і змусити владу закуповувати "Супутник V" в Росії. Суспільству штучно нав'язують думку, що українські топи спеціально притримують вихід на ринок російської вакцини, торгують контрабандними препаратами. Розрахунок робиться на те, що владі доведеться гасити хвилю обурення і чуток. А єдиний спосіб зняти напругу - швиденько завезти "Супутник V", - писав Іванов раніше.

Журналіст звернув увагу на те, що заява Бродського про нібито таємну вакцинацію підхопили українські медіа з орбіти Козака-Медведчука і представники ОПЗЖ. Зокрема, її представники почали збір підписів за реєстрацію в Україні російської вакцини.

"Поставка "Супутника" в Україну має для Кремля не комерційне, не гуманітарне, а політичне значення, саме тому прокремлівське політичне лобі в Україні було мобілізоване", - заявив Іванов.

Нагадаємо, 5 січня бізнесмен, голова редакційної ради видання Obozrevatel Михайло Бродський заявив, що в Україну нібито нелегально завезли вакцину Pfizer. За його словами, в приватній клініці "Меділенд" щеплення вже зробили прем'єр-міністр Денис Шмигаль, глава комітету ВРУ з питань здоров'я нації Михайло Радуцький та інші народні депутати. Введення двох доз нібито обійшлося в 2,5 тис. євро. Цю заяву широко розтиражували найбільші російські ЗМІ. У відповідь на заяву Бродського президент Володимир Зеленський доручив СБУ перевірити інформацію про контрабанду вакцини в Україну.

Зараз ви читаєте новину «Бродський поширює фейки про "підпільну вакцинацію" в інтересах Росії та її вакцини "Супутник V" - Іванов». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі