вівторок, 12 лютого 2019 12:55

Британський журналіст побачив прогрес в Україні і попередив про атаки Росії

Британський журналіст побачив прогрес в Україні і попередив про атаки Росії
Україна попри агресію Росії показує хороший прогрес, каже британський журналіст Едвард Лукас.

Україна має стабільне макроекономічне становище, економіка та експорт зростають. Однак треба побороти корупцію. Про це сказав британський журналіст Едвард Лукас.

"Основне те, що ви співпрацюєте з МВФ, і дефолт не стався. У вас загалом стабільне макроекономічне становище, економіка та експорт зростають. Помітні деякі дивіденди угоди про асоціацію з ЄС. Однак ще багато роботи. І головним пріоритетом на міжнародній арені для української влади після виборів є те, що слід сказати ЄС, що вам потрібні більші квоти на експорт. Україна має величезний потенціал продавати більше. Ви можете вести перемовини про це жорсткіше", - сказав він в інтерв'ю "Апостроф"

"Прогрес у державному управлінні в чомусь справді вражаючий. Назву охорону здоров'я, яка раніше була надзвичайно корумпованою й неякісною, а при Уляні Супрун пережила деякі дуже важливі реформи. Тішать деякі зміни в системах освіти та транспорту, прогрес у питанні електронного урядування - наприклад, відкрита мапа Дніпра. Енергетична реформа також вражає, але теж поки ще не завершена.

Якщо врахувати, з чого ви почали - жахливого поєднання війни, фінансової та конституційної криз, за п'ять років - це досить хороший прогрес", - зауважив він.

Україна має величезний потенціал продавати більше в ЄС. Треба вести перемовини жорсткіше

Найбільша проблема стосується корупції, сказав Лукас.

"Україна досі не має кримінального правосуддя та обвинувальної системи, які б функціонували як слід та поставили багатіїв у межі закону. Це поки незавершена робота", - пояснив журналіст.

Натомість Росія буде продовжувати атаки, попередив експерт.

"Вам треба бути пильними щодо кібербезпеки. Є й інші загрози. Росія може вдатися до економічного, енергетичного ударів, збільшення військового тиску - ймовірно, в Азовському морі", - сказав Лукас.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія нав'язує "золоті унітази" і репресії - посол США звернулася до українців

Україна, Чорногорія, Албанія і Норвегія приєдналися до рішення Ради Європейського Союзу про продовження економічних санкцій проти Росії.

Зараз ви читаєте новину «Британський журналіст побачив прогрес в Україні і попередив про атаки Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі