пʼятниця, 13 квітня 2007 12:35

Британська розвідка знайшла в посольстві Росії 30 шпигунів

Джерела в британських органах безпеки повідомляють, що кількість агентів російської розвідки в Лондоні досягла рівня холодної війни. Офіцери контррозвідки говорять, що зараз в російському посольстві і торговій місії діють 30 агентів, і, ймовірно, ще більше - під прикриттям в різних організаціях по всій столиці. Джерела повідомляють, що Росія ретельно стежить за технологічними розробками Великобританії, а також веде спостереження за високопоставленими представниками лондонського іммігрантського співтовариства.

Вихідці з Росії, що проживають в Лондоні, стурбовані підвищенням активності російської розвідки і побоюються, що за ними ведеться спостереження. Один іммігрант з численними зв"язками розповів газеті, що обстановка в російському посольстві сильно змінилася в порівнянні з дев"яностими роками. "Був час, коли я міг зайти в російське посольство, щоб випити у барі і поговорити з людьми, які там були, - аташе по культурі або ще з кимось - і атмосфера там була дуже розслабленою і доброзичливою", - розповів він. - "Тепер повернулися радянські часи. Неможливо просто зайти туди і поговорити, всюди з"явилися агенти КДБ у величезній кількості, і я прагнуть уникати будь-яких контактів з ними за винятком випадків крайньої необхідності, і я ніколи не ходжу в посольство без потреби", пише  Newsru.
Зараз ви читаєте новину «Британська розвідка знайшла в посольстві Росії 30 шпигунів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі