понеділок, 20 вересня 2021 23:02

Британія засудила вибори до Держдуми РФ у Криму

Британія засудила вибори до Держдуми РФ у Криму
У МЗС Великої Британії засудили проведення російських виборів в окупованому Криму. Фото: ua.news

Велика Британія засуджує проведення виборів до Держдуми Росії на суверенній території України.

Про це заявив представник Міністерства закордонних справ і міжнародного розвитку Великої Британії, передає Європейська правда.

"Вибори в Думу 17-19 вересня є серйозним кроком назад для демократичних свобод у Росії. Заходи, вжиті російською владою з метою придушення незалежних медіа та усунення опозиційних кандидатів від участі у виборах і суперечать міжнародним зобов'язанням, які Росія взяла на себе", - сказано у заяві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Раді пропонують не визнавати вибори в російську Думу

Британія також розчарована надмірними обмеженнями, які Росія створила для спостерігачів за виборами, зокрема для міжнародних спостерігачів, які є головним елементом демократичного контролю.

"Ми засуджуємо проведення цих виборів на суверенній території України та повторюємо, що анексія Криму Росією у березні 2014 року була незаконною й нелегітимною, та залишається такою донині", - йдеться у заяві.

У Росії з 17 вересня відбувалися вибори до Держдуми. До них залучали жителів окупованих РФ Криму й районів Донецької та Луганської областей. В окупованих районах майже місяць діяли сотні "роз'яснювальних центрів". Там українцям масово видавали російські паспорти.

Сполучені Штати Америки відмовилися визнати вибори в Держдуму Росії на тимчасово окупованих територіях України.

Зараз ви читаєте новину «Британія засудила вибори до Держдуми РФ у Криму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі