пʼятниця, 18 грудня 2015 11:00

Британія ледь не відмовила у візі нардепу-"радикалу"

Британія ледь не відмовила у візі нардепу-"радикалу"
Андрій Артеменко

Консульське відділення у Варшаві відмовило народному депутату від Радикальної партії Ляшка Андрію Артеменко у видачі британської візи.

Про це у Facebook повідомив нардеп Андрій Лозовий.

"Аргументували це тим, що його зарплата - 4800 грн. Відповідно він не зможе самостійно оплатити свою робочу триденну поїздку, тому може залишитися на території Туманного Альбіону", - написав він.

"Тому я і не увійшов до групи єврооптимістів в парламенті хоч і запрошували, а з сьогоднішнього дня вважаю себе засновником і членом групи єврореаліст", - написав у Facebook Артеменко.

"У файлі, відповідно до вимог посольства, було додано: довідка з апарата Верховної Ради з зазначенням зарплати 5800 грн на місяць, довідка з банку про наявність на рахунку необхідної суми на поїздку, страховку, оплачену бронювання квитків і готелю й 6 фото", - повідомив нардеп.

За словами Артеменка, він бував у Великобританії "десятки разів", і попередня віза в нього була на 3 роки. Зараз у нього 10-річна віза в США й 3-річний "шенген". Депутат наголосив, що довго жив і працював за кордоном, – і це друга відмова в його житті: ще в 90-х роках йому відмовило посольство ФРН.

"Проблему вирішили ще вчора протягом 3 годин завдяки втручанню нашого МЗС і народному депутату Світлані Заліщук, за що їм окреме спасибі. Зі мною вже зв'язалися представники посольства й пообіцяли в найкоротший термін видати мені візу після виконання формальностей", - заявив депутат.

Зараз ви читаєте новину «Британія ледь не відмовила у візі нардепу-"радикалу"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі