пʼятниця, 09 березня 2007 11:15

Бразильці протестують проти візиту Буша

Бразильці зустрічають американського президента Джорджа Буша, який прибув до країни з візитом, численними акціями протесту проти політики США в світі і в регіоні Латинської Америки.

В економічній столиці Бразилії - місті Сан-Паулу - відбувся мітинг, організований лівими політичними партіями, профспілками, молодіжними та іншими громадськими організаціями.

За закликом "Партії Праці", на головній вулиці ділового центру зібралися більше 6 тисяч маніфестантів. Вони взяли участь в акції "Буш, геть!". Демонстранти перекрили рух, палили американські прапори. Поліція була вимушена застосувати силу та "спецзасоби". Поки невідомі всі наслідки зіткнень, але телекомпанія "Глобу Ньюс" вже повідомила про 17 поранених, з яких 16 поліцейських.

У Ріо-де-Жанейро 60 демонстрантів закидали червоним чорнилом фасад будівлі консульства США. Акції протесту пройшли також в містах Сальвадор, Белем, Белу Орізонте, Порту-Алегре, Ресіфі та інших.

У столиці перед будівлею національного парламенту прихильники лівої "Партії соціалізму і свободи" спалили ляльку, що зображала Буша, і вивісили в будівлі Конгресу транспарант із словами "Не ласкаво просимо, пан Буш!" - повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «Бразильці протестують проти візиту Буша». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі