четвер, 06 березня 2008 09:38

Брат Балоги може стати мером Мукачево

У Верховній Раді зареєстрований проект постанови про проведення позачергових виборів мера Мукачево, пише "КоммерсантЪ-Украина".

Провести вибори запропонував народний депутат Віктор Тихонов (Партія регіонів), звинувативши депутата від НУНС Василя Петьовку у порушенні Конституції.

"Василь Петьовка сьогодні одночасно працює депутатом Верховної Ради і мером Мукачево, суміщаючи дві посади. Цим він порушує норми Конституції, тому я зареєстрував дану постанову", - пояснив Тихонов.

У міськраді Мукачево повідомили, що заяву про складання повноважень міського голови Петьовка подав відразу, як тільки став народним депутатом. Згідно з законом "Про місцеве самоврядування", ця заява повинна бути задоволена депутатами Мукачевської міськради, проте питання жодного разу за

півроку так і не виносилося на розгляд.

У свою чергу секретар міськради, в.о. міського голови Мукачево Золтан Лендел (НУ) вважає, що для розгляду заяви Петьовки немає підстав. "Міськрада не розглядала заяву. Ми чекаємо, коли Верховна Рада ухвалить рішення про проведення дострокових виборів", - заявив Лендел. Він відзначив при цьому, що дострокові вибори - це "нехороша справа і додаткове нервування".

Видання відзначає, що головні претенденти на посаду мера Мукачево відомі вже зараз, це Золтан Лендел, Василь Швардак (на виборах мера в 2006 році він зайняв друге місце, поступившись Петьовці).

Ще один кандидат, як стверджують джерела - заступник голови Закарпатської облдержадміністрації Іван Балога, брат глави Секретаріату Президента Віктора Балоги.

Зараз ви читаєте новину «Брат Балоги може стати мером Мукачево». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі