пʼятниця, 10 березня 2023 14:54

Боррель попередив про закінчення "ліміту санкцій" проти Росії

Боррель попередив про закінчення "ліміту санкцій" проти Росії
Глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель вказав, що зараз необхідно посилити підтримку України. Фото: eastnews.ua

Ліміт санкцій проти Росії Євросоюз майже вичерпав.

Тому ЄС варто зосередитися на фінансовій та військовій підтримці України, сказав глава дипломатії ЄС Жозеп Боррель в інтерв'ю EURACTIV.

"З точки зору санкцій залишається зробити небагато, але ми можемо продовжувати збільшувати фінансову та військову підтримку. Було б дивно, що через рік після початку вторгнення залишиться набагато більше варіантів. Ми використовували наш покроковий процес, і ми були поетапними - можливо, іноді надто поетапними", – пояснив він.

Боррель вказав, що за операції на полі бою відповідальна Україна. А ЄС відповідальний за підтримку, надання зброї та боєприпасів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росію відмовився обслуговувати один із найбільших банків Німеччини

Пріоритетом у підтримці залишаються боєприпаси. Боррель вказав, що виділення €2 млрд допомогло б швидко розв'язати проблему. А за системою спільних закупок Євросоюз міг би придбати й інше озброєння.

"Сьогодні ми маємо війну на виснаження, завтра у нас може бути війна на переміщення, і тоді рівень витрат або споживання боєприпасів буде меншим - ми адаптуємося до ситуації, яка постійно змінюється на місці", – вказав Боррель.

Торік у грудні ЄС запровадив дев'ятий пакет санкцій проти РФ, під які потрапили російські банки.

У лютому Євросоюз затвердив десятий пакет санкцій проти Росії, нові обмеження на імпорт та експорт.

Війна в Україні лише за один квартал відкинула економіку Росії на чотири роки. Вторгнення стало причиною одного з найтриваліших спадів в історії РФ.

Зараз ви читаєте новину «Боррель попередив про закінчення "ліміту санкцій" проти Росії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі