понеділок, 22 березня 2010 21:27

Бондаренко не виключає друк грошей і приватизацію найважливіших об"єктів

Бондаренко не виключає друк грошей і приватизацію найважливіших об"єктів
Дефіцит бюджету у 4%, зазначений у проекті "Державної програми економічного і соціального розвитку на 2010 рік", найкращий з гірших показників. Про це у програмі Точка зору заявив представник ПР Олексій Плотніков.

Він назвав таку цифру найбільш оптимістичним варіантом, виходячи з тих складних економічних умов, в яких перебуває Україна.

На запитання чи є гроші, щоб забезпечити саме такий показник дефіциту, Плотніков сказав: "Є в країні гроші і можливості для того, щоб це забезпечити. Давайте почекаємо 11 або 13 квітня, коли буде вноситися бюджет до Верховної ради. За цією схемою є реалістичним і 4 % дефіциту і формування дохідної і витратної частини".

Водночас " бютівец" Володимир Бондаренко заявив, що "4 % не просто так з"явилися".

Мовляв, це є вимогою Міжнародного валютного фонду. " Якщо будуть показувати більший дефіцит, то МВФ не сприйме це як нормальну політику нового уряду", - пояснив Бондаренко.

Разом з тим, з його слів, дефіцит у 4% цілком реальний, якщо вжити три програми, задекларовані урядом.

"Це необхідна позика у 5 млрд доларів на покриття потреби в пенсійному забезпеченні, деяких інших напрямків. Це можливий друк грошей. Він не виключається. Це можливі продажі найважливіших об"єктів, продаж яких блокувався  на попередньому етапі під час роботи уряду Юлії Тимошенко – це Уктрелеком, Одеський припортовий завод, "Туробоатом" та інші об"єкти. Вони компенсують у великій мір дефіцит надходжень до бюджету з інших джерел".

Також, за словами Бондаренко, можуть бути задіяні й інші фактори, зокрема зниження ціни на газ. " Але якою ціною за це заплатить нова влада?".

У відповідь Плотніков заперечив можливий друк грошей. "На це не піде ніхто, - сказав регіонал. – Це є неправдою!".

Водночас він підтвердив, що позика у 5 млрд розглядається як джерело надходження грошей до країни.

Gazeta.ua
Зараз ви читаєте новину «Бондаренко не виключає друк грошей і приватизацію найважливіших об"єктів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі