середа, 05 листопада 2014 12:39

Бойовики глушать безпілотники ОБСЄ

Бойовики глушать безпілотники ОБСЄ
Фото: www.rbc.ua

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки та співробітництва в Європі (ОБСЄ) заявляє про чергове втручання в рух безпілотників місії на сході України.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби ОБСЄ, пише Українська правда.

"О 13:01 та знову о 13:19 безпілотний літальний апарат спеціальної моніторингової місії ОБСЄ став об'єктом серйозного електронного глушіння сигналу, пролітаючи над контрольованим бойовиками селом Чермалик (40 км на північний схід від Маріуполя)", - сказано в повідомленні.

Аналіз польоту безпілотника показав, що проти нього було застосовано військового типу глушилку GPS сигналів. Офіцер зі штабу АТО в секторі "М", відповідальний за повітряні операції повідомив на запит місії, що українські сили не використовували пристроїв для глушіння сигналу.

Безпілотник залишив вказану зону та вдало приземлився. У Місії зазначили, що це вже третій випадок втручання у роботу безпілотників ОБСЄ, що перешкоджає місії виконувати покладені на неї обов`язки відповідно до мандату місії.

Зараз ви читаєте новину «Бойовики глушать безпілотники ОБСЄ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі