понеділок, 11 лютого 2008 10:55

Бойко: В України немає газових боргів перед Росією

Екс-міністр палива і енергетики України, депутат фракції Партії регіонів Юрій Бойко запевняє, що в України немає боргів перед Росією за отриманий газ.

"По перше, в нас немає ніяких боргів сьогодні, і швидко так давати згоду на погашення боргів – це я вважаю помилкою. Тому що потрібно оформити документи, потім з"ясувати ситуацію і потім вже розмовляти про оплату", - заявив в ефірі Радіо "Свобода".

За його словами, "на першому місці сьогодні стоїть проблема оформлення документів – тобто, відхід від ситуації з несанкціонованим відбором газу, з цим соромом, якого ми вже давно не мали".

"Тому, я вважаю передчасними заяви, що давайте ми погасимо щось там. Давайте ми спершу оформимо документи. А потім вже будемо розмовляти", - наголосив Бойко.

У понеділок у Москві керівник "Нафтогазу України" Олег Дубина має провести переговори з керівництвом російського "Газпрому", щоб узгодити "технiчнi умови постачання природного газу до України, а також його транзиту до країн Європи"

Раніше "Газпром" заявив, що припинить поставки палива до України з 12 лютого, якщо ситуація із заборгованістю за газ не буде врегульована. Борг, за версією російської сторони, наближається до пів мільярда доларів. Також заявлялось, що Україна несанкіоновано добирає газ, повідомляє Радіо "Свобода".

Зараз ви читаєте новину «Бойко: В України немає газових боргів перед Росією». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі