пʼятниця, 22 березня 2019 19:03

Бойко ще з'явиться з Путіним

Бойко ще з'явиться з Путіним
Юрій Бойко і Віктор Медведчук приїхали в Москву.

До парламентських виборів колишній "регіонал" Юрій Бойко ще з'явиться у компанії президента Росії Володимира Путіна. Про це Gazeta.ua сказав політолог Віктор Таран, коментуючи появу Бойка на переговорах із прем'єром РФ Дмитром Медведєвим.

"Таким перфоменсом Кремль подає чіткий сигнал проросійському електорату в Україні - Бойко головний проросійський кандидат на президентських виборах і саме на нього ставить Росія.

На сьогодні колись єдиний монолітний промосковський електорат розмитий між 3-ма кандидатами - Бойком, Вілкулом+Мураєвим і частково Зеленським.

Росія сподівається, що частина голосів виборців, які збираються голосувати за Вілкула, Зеленського, перейдуть до Бойка. Звісно, це не дасть можливість піднятися вище його четвертого місця у рейтингу, але дозволить підвищити рейтинг з 10% як мінімум до 12%. Проросійскому кандидату дуже важливо перейти психологічну позначку у 12%. Адже в іншому випадку кремлівській пропаганді буде важко говорити, що ідея "русского мира" підтримується в українському суспільстві.

Бойко не підніметься вище 4-го місця

Окрім того, це сигнал прихильникам "русского мира", за кого голосувати на осінніх парламентських виборах.

Ні для кого не секрет, що Медведчук та Бойко хочуть використати для заходу у Верховну Раду партію "Опозиційна платформу - За життя". Тому не буде дивним, якщо до парламентських виборів Бойко з Медведчуком ще з'являться у компанії Путіна.

Служба безпеки України мала би зайнятися обома після їхнього приїзду до Києва. Але навряд чи це буде ефективно. Зокрема у Бойка депутатська недоторканність, а Медведчук навряд чи повернеться в Україну до президентських виборів. Навіть якщо приїде і силовики проведуть з ними слідчі дії, то використає це як додатковий піар для консолідації проросійського електорату навколо своєї політичної сили", - каже Віктор Таран.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Бойка і Медведчука мають покарати за держзраду, а нікому - політолог

22 березня кандидат у президенти, колишній "регіонал" Юрій Бойко і керівник партії "Опозиційна платформа - За життя", кум президента Росії Володимира Путіна Віктор Медведчук зустрілися у Москві з прем'єром РФ Дмитром Медведєвим. Також на зустрічі був присутній керівник Газпрому Олексій Міллер.

Зараз ви читаєте новину «Бойко ще з'явиться з Путіним». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі