пʼятниця, 18 січня 2008 16:41

Бойко розкритикував плани Тимошенко щодо газу

Спроби Національної комісії регулювання електроенергетики позбавити СП ЗАТ "УкрГаз-Енерго" ліцензії на постачання природного газу за нерегульованим тарифом призведуть до подорожчання газу на внутрішньому ринку.

Про це повідомив заступник голови парламентського комітету з питань ПЕК, екс-міністр палива та енергетики Юрій Бойко у п"ятницю на прес-конференції в Києві.

"Це прямий шлях до збільшення цін на ринку", – сказав він.

При цьому Бойко зазначив, що, не маючи можливості безпосередньо продавати газ споживачам, "УкрГаз-Енерго" змушене буде наймати трейдерів для реалізації цього газу", що в свою чергу приведе до підвищення цін на внутрішньому ринку.

З посиланням на джерело в Міністерстві палива та енергетики, на початку січня прем`єр-міністр України Юлія Тимошенко доручила міністру палива та енергетики Юрію Продану, голові правління НАК "Нафтогаз України" Олегу Дубині і голові Національної комісії регулювання електроенергетики Валерію Кальченку розглянути можливість скасування ліцензії ЗАТ "УкрГаз-Енерго" на постачання природного газу за нерегульованим тарифом.

У свою чергу, "УкрГаз-Енерго" заявило, що виконає всі зобов`язання по забезпеченню споживачів природним газом. Як зазначали в компанії, з повідомлень у ЗМІ стало відомо, що 8 січня 2008 року НКРЕ прийняла рішення, яким обмежила ЗАТ "УкрГаз-Енерго" щорічний об`єм постачання імпортованого газу споживачам до 5,04 млрд. куб. м газу.

ЗАТ "УкрГаз-Енерго" створене RosUkrEnergo AG (Швейцарія) і НАК "Нафтогаз України" навесні 2006 року. З квітня 2006 року компанія є основним імпортером природного газу в Україну, який купує в RosUkrEnergo.

Частина ввезеного в країну енергоносія "УкрГаз-Енерго" поставляє кінцевим споживачам, а частину - реалізує НАК "Нафтогаз України" для подальшого постачання теплопостачальним підприємствам і бюджетним установам, пишеУНІАН.

Зараз ви читаєте новину «Бойко розкритикував плани Тимошенко щодо газу». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі